وسایل و تجهیزات رستوران به چند دسته تقسیم می شوند که برای راه اندازی رستوران شما نیاز دارید که مهم ترین آن ها را تهیه کنید که البته مستقیما با بودجه شما در ارتباط است.
اولین قدم برای راه اندازی رستوران، شناخت نیاز های خود د مورد تهیه وسایل مورد نیاز می باشد که برای تهیه این وسایل باید به این نکته توجه داشته باشید که تجهیزاتی که باید تهیه شوند حتما باید متناسب با متراژ و فضای آشپزخانه صنعتی شما باشند. چرا که اگر قبل از دانستن متراژ آشپزخانه جدید اقدام به خرید تجهیزات کنید ممکن است بزرگ باشند و در آشپز خانه شما جای مناسبی برای آنها پیدا نشود.
تجهیزات رستوران به 4 دسته تقسیم می شوند که شامل موارد زیر هستند:
تجهیزات آماده سازی رستوران
این تجهیزات وسایل و دستگاه هایی هستند که در مرحله آماده کردن غذا دخالت دارند. مانند میز کار استیل که از آن استفاده های بی شماری می شود، دستگاه سبزی خورد کنی که جهت خورد کردن سبزی برای رستوران سنتی که غذاهایی مانند قرمه سبزی در منوی خود دارند، میز برنج پاک کنی و پاتیل خیساندن برنج که در همه رستوران ها کاربرد دارد چون اکثر غذاها در منوی رستوران ها با چلو ارائه می شوند، مرینیتور برای درست کردن جوجه و طعم دار کردن مرغ، ماهی و گوشت، دستگاه استیک زن، کالباس بر برای برش زدن یک اندازه کالباس، دستگاه همبرگر زن، دستگاه چرخ گوشت صنعتی که این وسیله هم بسیار کاربردی می باشد و بسیاری دیگر از وسیله های صنعتی هستند که در این دسته قرار می گیرند.
تجهیزات نگهداری رستوران
دستگاه های لازم جهت نگهداری مواد اولیه جزو این دسته هستند. مانند یخچال و فریزر های صنعتی که موادی مثل گوشت، مرغ، ماهی و … را در آنها نگهداری می کنند. انواع کانتر های گرم و سرد و گرمخانه ها که برای تازه و گرم نگه داشتن غذاهایی که پخته شده اند و آماده سرو هستند استفاده می شوند زیرا از زمان آماده شدن تا سرو بعضی غذاها مقداری زمان می برد که این مدت آنها را درون کانتر ها و گرمخانه ها نگهداری می کنند. از این کانتر ها در خط سلف سرویس نیز استفاده می شود. از دیگر تجهیزاتی که درون این دسته قرار می گیرند می توانیم به قفسه های استیلی که در انبار ها و یا سردخانه ها قرار میگیرند نیز اشاره کنیم که وظیفه آنها نگهداری از مواد اولیه، قابلمه ها و نظم دادن به آشپزخانه است. همچنین دستگاه UV استریل چاقو، قاشق و چنگال که برای میکروب زدایی آنها از این دستگاه استفاده می شود،ترولی های آبچکان، کابینت ها و … نیز در این دسته جای دارند.
تجهیزات پخت رستوران
این دسته تجهیزات بسیاری را شامل می شود که به برخی از آنها اشاره می کنیم. وسایلی مانند گاز و فر های صنعتی، کباب پز های گازی، سرخ کن های صنعتی، بن ماری های استیل در سایز های مختلف، گریل های متفاوت چدنی و ذغالی و … از تجهیزات پخت در رستوران ها هستند. که در واقع کار همان وسیله های پخت در منازل را انجام می دهند اما وظیفه آنها پختن حجم بسیار زیادی از مواد غذایی می باشند که تجهیزات پخت در منازل چنین قابلیتی را ندارند.
تجهیزات شستشوی رستوران
همان طور که مستحضر هستید این تجهیزات از مهم ترین تجهیزاتی هستند که باید برای راه اندازی رستوران تهیه شوند. زیرا نظافت مهم ترین اصل در یک رستوران موفق است. اگر رستورانی نظافت محیط و غذاها را رعایت نکند هر چقدر هم کیفیت غذاها بالا باشد باز هم موجب نارضایتی مشتری ها می شود و همچنین باعث می شود برای دفعات بعد آن رستوران از لیست انتخاب های آنها بیرون بیاید. این تجهیزات شامل ماشین ظرف شویی صنعتی، سینک ظرفشویی، وان شستشوی استیل، ظرف سیخ شوی جارو های نظافتی متفاوت برای جا های مختلف رستوران و … می شوند.
در انتها باید به عرض شما برسانیم که اگر می خواهید رستوران موفقی داشته باشید، برای تهیه این تجهیزات حتمابا مشاور کار بلد که در زمینه این مواد فعالیت دارد مشورت کنید و با راهنمایی او تجهیزات را فراهم کنید چون خود شما در این زمینه سر رشته ندارید قطعا در آینده به مشکل می خورید.