انواع فر قنادی

انواع فر قنادی

امروزه تکنولوژی در همه عرصه های کاری، تجهیزاتی و … پیشرفت فوق العاده و چشم گیری داشته است که این پیشرفت در تکنولوژی باعث شده، افراد با شغل های متفاوت، امور خود را راحت تر، سریع تر و با کیفیت بالا تری انجام دهند در نتیجه درآمد بیشتری داشته باشند که کسب در آمد بیشتر باعث می شود سودی بیشتری نیز داشته باشند.

در این مطلب می خواهیم به یکی از تجهیزات صنعتی که پیشرفت فراوانی داشته و دارای مزیت های زیادی می باشد بپردازیم.

پیش از پیشفرت تکنولوژی برای پخت نان و کیک از فر های تنوری قدیمی یا به اصطلاح سنتی استفاده می کردند. اما فر های سنتی یک سری نکات منفی داشتند که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.

  1. بارز ترین نکته منفی که فر های سنتی داشتند، عدم پخش حرارت یکنواخت آنها بوده که برای مثال این نکته منفی باعث می شده در حوزه پخت شیرینی و نان، شیرینی ها و یا کیک ها به دلیل متمرکز شدن حرارت فقط در یک نقطه بسوزند، رنگ عوض کنند، تازکی و طعم خود را از دست بدهند. به همین دلیل لازم بود که یک نفر مدام حواسش باشد که شیرینی ها نسوزد و همین باعث می شد که نتوانند چندین کیک یا شیرینی متفاوت را همزمان در فر قرار دهند و سرعت پخت به شدت پایین می آمد.
  2. دومین نکته منفی که فر های سنتی داشتند، همانطور که در مورد قبلی هم به آن اشاره شد سرعت کم آنها در پخت بوده که به دلیل عدم پخش حرارت در فضای فر لازم بوده که تعداد کمتری در هر پارت برای پخت کیک، شیرینی و یا نان در فر قرار دهند تا بتوانند پخت آنها را کنترل کنند.
  3. مورد منفی دیگر در فر های قدیمی شستشو و تمیز کردن سخت آنها بوده که به دلیل جنس و شکل ظاهری و سایز آنها امکان شستشوی راحت را نداشتند.
  4. از نکات منفی دیگر. حضور حتمی یک اپراتور ماهر برای جلوگیری از سوخت مواد داخل فر بوده.

مواردی که گفته شد و به دست آوردن راحتی و سرعت بیشتر در انجام کار ها دلایلی برای تغییر و پیشرفت تکنولوژی هستند.

 فر ها دارای انواع مختلفی می باشند که هر کدام از آنها برای مکانی و کاری خاص طراحی شده اند، برای مثال فرهایی هستند که فقط قابلیت استفاده در منزل را دارند و برای فضا های بزرگ و اماکن صنعتی مناسب نیستند و در حدی که لازم است، پاسخگوی نیاز کاربرانی که حجم کارشان زیاد است و باید در روز مقدار زیادی محصول از طریق فر ها تولید کنند نیستند.

انواع فر قنادی

 به این فر ها فر های خانگی می گویند که مشخصات، مزیت و کارایی آن ها شامل موارد زیر می باشد:

  • دارای ابعاد و اندازه کوچک تری هستند و فضای کمتری را در آشپزخانه شما اشغال می کنند.
  • دارای تعداد سینی کمتر بین 1 تا 4 سینی هستند.
  • قابلیت پخت انواع شیرینی، کیک، کلوچه، نان و … را دارند.
  • قیمت کمتر و مناسب تری نسبت به فر های صنعتی دارند.
  • در کمترین زمان ممکن تمیز می شوند.

نوع دیگری از فر ها، فر های صنعتی هستند که قطعا اسم این نوع از فرها به گوشتان خورده و تصوراتی از آنها دارید. فر های صنعتی خود دارای انواع مختلفی هستند که یکی از آنها فر قنادی است که از آن در شیرینی فروشی ها و قنادی ها استفاده می شود. از فر های قنادی برای پخت انواع شیرینی، کیک، کلوچه، انواع نان های شیرین مانند نان شیرمال، در تعداد و حجم بالا استفاده می شود.

انواع فر قنادی

فر های قنادی را بر اساس موارد زیر می توان طبقه بندی کرد:

فر های عمودی یا افقی

نوع گرمایش

  • مداوم
  • دوره ای

ساختار گرمایشی

  • کشویی
  • ساکن
  • حامل
  • چرخشی

سیستم گرمایشی

  • با مجرا یا لوله کوچک
  • سیستم تماسی
  • لوله های آتش

سوخت مصرفی

  • سوخت گازی
  • سوخت جامد
  • سوخت مایع
  • برقی

تعداد قفسه ها و سینی های فر

  • 4 سینی
  • 5 سینی
  • 6 سینی
  • 8 سینی
  • 10 سینی
  • 12 سینی
  • 16 سینی
  • 32 سینی
  • 36 سینی

 

برای انتخاب فر مناسب برای کار خود لازم است به نکات زیر توجه کنید:

جنس فر: سعی کنید فری که تهیه می کنید حتما از جنس استیل باشد که در برابر رطوبت، حرارت و ضربه مقاوم باشد و در اثر شستشو زنگ نزند.

ابعاد فر: فری که انتخاب می کنید باید با فضایی که برای قرار دادن آن در اختیار دارید همخوانی داشته باشد، و مناسب کار در حجم بالا یا پایین باشد یعنی زیادی بزرگ یا کوچک نباشد.

تعداد سینی ها و طبقات فر: برای مثال معمولا برای قنادی های بزرگ از فر هایی که دارای تعداد سینی 30 به بالا هستند استفاده می شود. شما باید نسبت به حجم کار خود فر با تعداد سینی مناسب را انتخاب کنید.

سوخت مصرفی فر: با توجه به سوختی که در اخیتیار دارید و تامین آن برایتان آسان تر و به صرفه تر است، فری با همان سوخت مصرفی انتخاب کنید.

با دقت کافی به موارد ذکر شده و نیاز های خود می توانید در هزینه های خود تا حد زیادی صرفه جویی کنید.

مزیت فر های صنعتی

  • افزایش سرعت در پخت
  • پخش یکنواخت حرارت در فضای داخلی فر
  • شستشوی آسان
  • کیفیت بالا در پخت
  • چند گانه بودن اکثر آنها ( پخت انواع نان، شیرینی و کیک با یک فر)
  • بسته شدن کامل درب آنها و جلوگیری از اتلاف حرارت و کمک به پخت سریع تر